Home Kulturë Inspektorati për Trashëgimi Kulturore me vendim ndalon çdo veprim të paautorizuar në Kalanë e Vushtrris

Inspektorati për Trashëgimi Kulturore me vendim ndalon çdo veprim të paautorizuar në Kalanë e Vushtrris

1 min read
0
0
121
kujtesa

Inspektorati për Trashëgimi Kulturore i Ministrisë së Kulturës ka nxjerr një vendim së fundmi përmes të cilit ndalon çdo veprim të paautorizuar në Kalanë e Qytetit të Vushtrrisë.

Ky vendim kontekston kontratën e mëhershme në mes të Institutit për Mbrojtjen e Monumenteve Kulturore dhe një operatori ekonomik që i jepte të drejtën shfrytëzimin e hapësirave brenda Kalasë për qëllime hoteliere.

Në arsyetimin e vendimit thuhet se Instituti për Mbrojtjen e Monumenteve me vendimin e lëshuar ka tejkaluar komptencat bazuar në dizpozitat ligjore në fuqi, pasi pavarsisht marrëdhënieve pronësore me Kalanë, të njëjti nuk kanë të drejtë të japin leje për veprimtari që mund të ndikojnë në vlerat e trashëgimisë kulturore të kategorisë arkeologjike.

Në vijim gjeni të plotë vendimin e Inspektoratit të Trashëgimisë Kulturore

Load More Related Articles
Load More By Vicianapress
Load More In Kulturë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Inter – Liverpool: Statistika, analizë, formacionet e mundshme dhe parashikim

5 min Interi dhe Liverpooli do të luajnë mes vete në ndeshjen e zjarrtë të vlefshme për fa…